英語ーひでさん

英語 ひでさん

NY Times (英字新聞)で日本・世界を読む

「KFC風フライドチキンの作りかた2 料理の英語 」ニューヨーク・タイムズ(英字新聞)で英語を勉強する

フライドチキン後編です。NY Times Cooking から。

Buttermilk Fried Chicken 後編

バターミルク・フライド・チキン

4. Set a rack on a baking sheet or tray. Place the chicken pieces in the paper bag filled with the flour mixture and shake well to coat, or toss them in the bowl with the flour mixture to achieve a similar result.

ラック(網台)をベーキングシートかトレーに載せる。粉の入った紙袋に鶏肉を入れ、よく振って衣を着せるか、ボウルに入れて同じようにする。

 

5. Shake off excess flour and fry the pieces of chicken skin-side down, in batches so as not to crowd the pan, for about 5 to 15 minutes, covered by the lid. Remove the lid, turn over the chicken pieces, and cook for about 5 to 15 minutes more, uncovered, until they are cooked through and a deep golden brown. Color is as or more important than time: Watch your chicken and get it out when it's golden brown.

余分な粉を振り落とし、皮のある面を下にして、あまり混まない程度に鍋に鶏肉を入れ、蓋をして5分から15分揚げる。蓋を開け、鶏肉をひっくり返し、蓋なしで5分から15分揚げ、中まで火が通り黄金色になるまで仕上げる。時間よりも色が大事である:よくみてゴールデンブラウンになったら出す。

 

6. Remove chicken to the rack to drain and rest, sprinkle with salt and serve warm or at room temperature.

網に鶏肉を載せて油を切り、ねかせて、塩をかけて、温かいうちか室温で食べる。

 

語彙・表現

Buttermilk 米国でビスケットやホットケーキ、南部揚げ物に使う一般的な材料。家庭では牛乳1カップにレモン汁大さじ1・2か酢を入れて五分すると硬くなってくるのを使う。https://www.ambitiouskitchen.com/how-to-make-homemade-buttermilk/

 

Fry 〜 を炒める・揚げる  fried rice 炒飯 deep fry 〜 油で揚げる

Chicken チキン chickens ひよこ達   類beef  pork  fish  meat 

Rack ラック 台 網

Baking sheet  ほぼ同意= baking tray    フチあり無し等

Place 〜 を置く = put

Piece ひとかけら a piece of meat

Paper bag 紙袋 買い物紙袋   plastic bag ビニール袋

Flour 小麦粉 同じ発音flower  

Mixture 混ぜたもの

Shake (off) ~ 振る   

Coat  覆う = cover

Toss ~ with ~ (サラダ・料理等)を混ぜる toss ~ を投げる 捨てる = throw

Bowl ボウル・お椀 plate/dish 皿 tray トレー

Achieve ~ を達成する = obtain  get 得る   produce 作り出す

Similar 似ている be similar to ~   = be alike ~

Result  結果

Excess 余分の

Fry 〜 を炒める・揚げる  fried rice 炒飯 deep fry 〜 油で揚げる

Skin-side down 皮の付いている面を下にして

Batch かたまり 幾つかのグループ = group

So as (not) to ~  になるように(ならないように)   so that they would not crowd the pan

Crowd ~ をこませる 

Pan フライパン = skillet

Lid 蓋

Remove ~ を外す = take off

Turn over ~ ひっくり返す = turn ~

Uncovered 蓋無しで

Cook through 十分に料理する

Golden brown 黄金色 おいしい色の揚げ物や他の料理等に使う表現

Drain 水等を流し捨てる 

Rest ~ をおく ねかす

Sprinkle ~ まく  sprinkle the chicken with salt and pepper 塩コショウをふる

Serve ~ 食事に出す

Room temperature 室温 

 

引用:2018/3/20 NY Times.  2018/3/19 Tuesday Briefing the Recipe of the day. Buttermilk Fried Chicken から抜粋。

nyti.ms